Een werkplek reserveren

Flexwerken per reservering

Een werkplek reserveren als flexwerker is in deze tijden noodzakelijk geworden. Mede door de coronacrisis is het aantal flexwerkers fors gestegen en moeten er mogelijkheden gevonden worden om op 1.5 meter veilig samen te werken. Flexwerken wordt ook over het algemeen steeds populairder en is er  enorme vraag naar werkplekken die deze vorm van werken mogelijk maken. Dit kan worden beschouwd als een trend die ook na de coronacrisis aan zal houden.

Om het overzicht te behouden over wie er waar en wanneer aan het werk is kiezen veel organisaties daarom voor een werkplek-reserveringssysteem. Op deze manier kan er snel ingegrepen worden wanneer zich te veel mensen tegelijk op een locatie bevinden. Als positief incidenteel betekent dit ook dat wanneer je een gereserveerde plek kunt bemachtigen, de kans groot is dat er minder mensen dan normaal werken en het dus lekker rustig is. Hoe verschillende organisaties en locaties deze reserveringen handhaven, lees je op deze pagina.

locatie-voor-reserveren-werkplek

Werkplek reserveren bij kantoor-aanbieders

Bekende grote kantoor- en werkplek-verhuurders zoals Spaces, Regus, Tribes, HNK of Workspot hanteren al langer een reserveringsbeleid. Meestal moet je bij deze organisaties lid zijn om een werkplek of kantoor te reserveren per uur, dagdeel of hele dag. Reserveren als niet-lid kan soms wel, maar kost extra geld. Meer informatie over reserveringen als niet-lid kun je aanvragen door te bellen. 

Zo kun je bijvoorbeeld als lid met de Regus of Spaces app overal ter wereld in echttijd een werkplek reserveren en verschillende services en faciliteiten toevoegen aan je reservering. Bij Tribes kun je via een formulier op hun website een plek voor een dag reserveren door een dagpas aan te vragen voor 15€. 

Werkplek reserveren per app

Ook bij andere organisaties kun je makkelijk een werkplek reserveren via app. Zo zijn veel Nederlandse bedrijven inmiddels overgestapt naar reserveringssystemen voor werkplekken Tientallen softwarebedrijven bieden deze oplossingen aan. De kans is dus groot dat ook jouw werkgever flexwerken per reservering op kantoor ter beschikking stelt.

Als je zelfstandig bent hoef je ook niet meer alleen thuis te werken om veilig door de pandemie te komen. Aanbieders zoals Deskbookers hebben een app ontwikkeld waarmee ook zzp’ers en andere onafhankelijk werkende Nederlanders van flexwerkplekken kunnen profiteren. De app is locatie-gericht en toont dus per stad in welke gebouwen je als flexwerker onafhankelijk een werkplek kunt reserveren – zonder lidmaatschap of maandelijkse kosten.

Café of openbare ruimte?
Check de drukte!

Natuurlijk zijn er ook flexwerkplekken beschikbaar in openbare ruimtes en de horeca. Vooral nu zijn deze plekken echter enorm populair en daardoor ook minder veilig. Als je van plan bent om in een café of bijvoorbeeld de stationshuiskamer te gaan werken, kun je het beste de drukte van de locatie per uur controleren via Google Maps. Door dit te doen kun je de meest rustige tijden bepalen. 

app-voor-werkplek-reserveren

Onze partners

Blijf op de hoogte van de nieuwste werkplekken en kantoorruimtes via onze nieuwsbrief!