Informatie, advies en vergelijkingen

Een geschikte werkplek huren

Het nieuwe werken

Een werkplek huren is nog nooit zo makkelijk geweest. De tijden toen je een aparte kamer in je huis moest inrichten als kantoor of een vaste werkplek in een kantoorgebouw had om je dagelijkse werk goed uit te kunnen voeren zijn voorbij.

Het geldt natuurlijk niet voor alle beroepen, maar gelukkig kunnen veel mensen nu alleen met een laptop en oplaadkabel een hele dag aan de slag op een locatie naar hun keuze. s’Ochtends thuis op bed mails beantwoorden, tegen de middag naar je lievelingscafé om de hoek om wat creatieve teksten te schrijven, en s’avonds nog even naar de bibliotheek voor een online scrumsessie.

Vooral in de huidige tijd is het wisselen van werklocatie een populaire manier om de dagelijkse sleur van thuiswerken te doorbreken. Op deze pagina introduceren we verschillende opties en leggen we ook uit hoe een werkplek huren functioneert.

Mocht je alsnog liever op een vaste locatie willen werken en heb je nog tips nodig om je werkplek in te richten? Lees hier onze tips om een werkruimte in te richten die bij jouw behoeftes past.

 

planners-en-agenda-op-werkplek

Wat is het doel van je werkdag?

Als je al de keuze hebt om een locatie te kiezen, kun je dit ook naar je voordeel draaien.

Volgens een experiment van de Carlson School of Management is het namelijk niet altijd zo dat een werkplek vrij van chaos altijd de beste prestaties in mensen naar boven haalt. De studie toonde veel meer dat een taak die creativiteit vergt het beste voltooid werd in een ongeorganiseerde, ietwat chaotische setting. Deelnemers die in zo’n kamer zaten vertoonden meer creativiteit en konden beter nieuwe concepten bedenken. Echter scoorden deelnemers die in een opgeruimde, geregelde kamer zaten hoger bij het uitvoeren van conventionele taken en maakten ze gezondere keuzes.

Het kan dus wel degelijk effectief zijn om je locatiekeuze aan te passen aan het soort taken die je uit moet voeren op een dag. Moet je een nieuw idee voor een marketing-campagne uitwerken? Het zou je ten goede kunnen komen om daarvoor in een bedrijvig café te gaan zitten of een werkplek te huren in een bedrijfsverzamelgebouw in plaats van thuis aan de keukentafel te brainstormen.

6 toffe werkplek-locaties

werkplek-huren-in-café

Cafés en koffiehuizen

Prijs:

rekening voor bestelde drankjes en eten

werkplek-huren-in-bibliotheek

Centrale bibliotheek

Prijs:

vast lidmaatschap, verscheelt per stad

werkplek-huren-op-station

NS Centraal Station

Prijs:

gratis

werkende-mensen-aan-een-kantoortafel

Bedrijfsverzamel-gebouwen

Prijs:

een paar euro per uur

werkplek-in-hotelkamer

Hotels

Prijs:

verschilt per hotel, vanaf 10€ per dag

zaal-voor-evenementen

Evenementen-terreinen

Prijs:

v.a. 10€ per dag

Onze partners

Blijf op de hoogte van de nieuwste werkplekken en kantoorruimtes via onze nieuwsbrief!