Werken in een internationale sfeer

Werkplek Engels

Engelstalige werkplek

In de laatste jaren is een werkplek waar Engels gesproken wordt enorm populair geworden onder bedrijven. En ze hebben een goed punt. Internationale samenwerkingen waren nog nooit zo makkelijk dankzij steeds betere (digitale) infrastructuur. Je horizon verbreden naar andere landen word steeds meer de norm en levert veel voordelen op.

Op deze pagina tippen wij 3 redenen om je werkplek te verleggen naar een Engelstalige omgeving.

3 redenen voor een Engelse werkplek

1.
Vergroot je internationaal netwerk

Wanneer je ervoor kiest om je bedrijf je vestigen op een werkplek in het Engels zit je als een spin in een web van potentiële internationale contacten.

Aanbieders zoals Regus, Spaces of Tribes gaan op globaal gebied te werk en hebben Engelse werkplekken verspreid over de hele wereld. Bijvoorbeeld beheert Regus een internationaal bedrijfsnetwerk van 2,5 miljoen mensen. Deze klanten maken natuurlijk ook gebruik van faciliteiten in Nederland. Zo kan het dat je de ene dag naast een autohandelaar uit Korea zit, en de volgende dag in gesprek raakt met drie interieurontwerpers uit Spanje.

In zo’n dynamische bedrijfssfeer is de kans dus heel groot dat je op een dag iemand tegenkomt die jou verder kan helpen met je onderneming – of andersom.

zittende-man-en-vrouw-in-levendig-gesprek
Engels-gesprek-op-de-werkplek-tussen-collegas

3.
Faciliteer internationale samenwerkingen

Op een internationaal niveau werkende ondernemers zijn continu bezig met mogelijkheden tot uitbreiden naar andere landen. Daarvoor zijn partners van enorm belang omdat zij de ins en outs van de lokale markt kennen. Die waardevolle vakkennis zoeken ze in gezamenlijke bedrijfsgebouwen!

Wanneer het een van je doelen is om internationaal bereik te behalen en voet te zetten in andere markten kan een werkplek in het Engels je ver brengen. Voor veel bedrijven is het gebruikmaken van een internationale coworking-hub vaak niks anders dan zichzelf op een markt presenteren voor potentiële internationale samenwerkingen.

3.
Bekijk dingen vanuit een ander perspectief

Het is geen geheim dat diversiteit en inclusie in een arbeidsomgeving vaak hand in hand gaat met het bedenken van creatieve en innovatieve ideeën. Een studie van de Saint Xavier University uit 2016 toont aan dat culturele diversiteit in een bedrijf creativiteit en daarmee innovatie aanwakkert. Als reden hiervoor werd genoemd dat werknemers in het onderzoek zich minder vervreemd voelden. Daardoor kwamen ze tot vruchtbaardere samenwerkingen. In aanraking komen met verschillende culturen en manieren van aanpak door middel van een Engelse werkplek verbreedt dus je perspectief – niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook van je bedrijf.

Onze partners

Blijf op de hoogte van de nieuwste werkplekken en kantoorruimtes via onze nieuwsbrief!